nedelja, 28. september 2014

Creative blog hop

Za to igro sem slišala prvič, ko sem brala Sonjin blog in videla, da me je nominirala. To si štejem v čast, saj je moj blog  komaj pred enim tednom dopolnil en mesec, torej je še krepko novinec med blogi.
Tudi s pravili sem se seznanila pri njej in baje se moram najprej predstaviti.
Sem Zvonka, žena in mati odraslega sina. Pet desetletij sem že prekoračila. Živimo na vasi in tu v domačem okolju prav uživam, saj imam zelo rada naravo in živali. Ker živimo blizu gozda, nas skoraj vsakodnevno obiščejo srne, včasih lisica, polhi ali kuna. Zaenkrat imamo dva mačka, Bučko in Maksa. Prej smo imeli Tačko 12 let, pa je zbolela in smo jo morali dati uspavati. Zelo si pa želim imeti tudi psa. Imamo tudi zajce, no, v bistvu so to domači kunci, s katerimi pa se bolj ukvarja mož. Okoli hiše je vedno dosti opravil, dela na vrtu in z rožami, a še vedno se najde tudi čas za ustvarjanje, ki je dobesedno balzam za mojo dušo, pa naj se to sliši še tako obrabljeno. Ustvarjam v bistvu že odkar pomnim, bolj resno oz. intenzivno pa zadnjih šest let. Rada tudi spečem kaj sladkega in vsako jesen kot pridna gospodinja pripravljam ozimnico. Moja želja je, da bi se nekoč naučila klekljati.





Predstaviti moram še Sonjo, ki me je nominirala in ima blog Na obisku pri Old punci.
Njen blog je zelo pester, zanimiv in poln super branja o njunih potepanjih. Je prav zanimiva punca, to se lahko razbere iz njenih prispevkov. Zelo vesela sem kadar pri meni pusti svoj komentar, to cenim. S Sonjo sva se enkrat že celo srečali (na srečanju Craft-alnice v Rayherju), vendar ne vem, če se ona tega sploh spomni. Oglasite se na njenem blogu, tudi vas bo očarala s svojimi prispevki.

Pa še odgovori na vprašanja.

1. Kaj trenutno počnem?
Poskušam še brez hitenja, v miru in dovolj zgodaj izdelati čimveč voščilnic za božično novoletne praznike.
Z vrta pospravljam kar je še uporabnega in spravljam za ozimnico.
Jabolka, ki smo jih že obrali predelujem v čežano, ker bodo drugače počasi zgnila, saj niso nič špricana in zato tudi manj obstojna. So pa bio.
Razmišljam o novoletnoh darilih, no bolj darilcih ali pozornostih, ki jih bom tako kot vedno izdelala sama.
Razmišljam tudi kako in na kakšen način bi najbolje spravila štampiljke z napisi. Kako jih imate ve spravljene?

2. Kako se moje delo razlikuje od drugih?
Ne vem kako, je pač samo moje in ima moj pečat. Čeprav mi je pogosto všeč kakšna ideja, jo potem vedno spremenim, dodam in dopolnim po svoje. Mislim, da je vsaka ustvarjalka prepoznavna po nekem svojem stilu. Skušam pa biti pri izdelavi kar se da natančna in ne maram površnosti.
Da ustvarjam že precej časa in da tudi še kaj drugega razen papirčkanja, si lahko pogledate v mojem albumu Taca.
 

3. Zakaj ustvarjam?
Zato, ker je to balzam za mojo dušo, kot sem napisala že zgoraj. Brez ustvarjanja bi mi nekaj manjkalo. Ob ustvarjanju pozabim na vse, največkrat tudi na čas in prav zato se ustvarjanje pri meni pogosto potegne pozno v noč, saj ko sem enkrat "notri" kar ne morem nehati.

4. Kako ustvarjam in kje dobim inspiracijo?
Pogosto ustvarjam, ker si nekdo nekaj zaželi, potem te želje premlevam v glavi dokler ne dozorijo in ne dobijo podobo. Zadovoljstvo in veselje naročnika je moja največja nagrada. Rada pa ustvarjam tudi po trenutnem navdihu, takrat pa res samo zase. Inspiracija so mi izdelki drugih ustvarjalk, novi ustvarjalni pripomočki in dodatki, ki jih moram ponavadi čim prej preizkusiti.

Igrica se nadaljuje s tem da moji dve nominiranki pripravita podobno objavo do 6.10. Za dve novi nominiranki sem se težko odločila, saj vaših blogov še ne spremljam dolgo in vaših ustvarjanj še ne poznam tako dobro. Vse ste zelo pridne, kreativne, polne idej in novih zamisli, zato se je bilo zelo težko odločiti.
Moji nominiranki naprej sta Valentina z bloga Po osmi in pol, ki je tako vsestranska ustvarjalka, en tak multipraktik, da imam ob njej pogosto slabo vest, saj jo skoraj ni stvari, ki jo ne bi znala oz. jo ne bi počela in pa Renata z bloga Renatina ustvarjanja, ker mi je njen stil zelo blizu in všeč.

Lep pozdravček in lep delovni teden vam želim. Obetajo nam še nekaj sonca. 
Hkrati se vam zahvaljujem za vse obiske in komentarje.