nedelja, 11. januar 2015

Škatlica za čaj

Že večkrat sem pri Andreji  na njenem blogu Ustvarja An.La  občudovala njene luštne škatlice za čaj. Zdaj je bila tako prijazna in nam posredovala navodila. Andreja hvala. 
Pa sem si rekla, enkrat jo bom že poskusila izdelati. Ker pa je bila danes nedelja nadvse turobna, deževna in občasno vetrovna, sem se spravila k izdelavi. Za prvič sem kar zadovoljna. Vzorec imam.






Izzivi


Za jutri vam želim lep začetek tedna.

Trakovi, trakci...

Trakov imam ogromno, vsaj mislim. Nekaj časa sem bila kar obsedena z njimi in sem jih kupovala v vseh barvah in odtenkih. Potem je bilo pa treba to vse nekam pospravit. In to je bil že večji problem, kam in predvsem kako, da bo urejeno in pregledno.
Najprej (kakih pet, šest let nazaj) sem imela takole spravljene. Seveda je škatla kmalu postala premajhna in tudi nepregledna. Čez kakšno leto sem naredila tako škatlo. Pa mi ni bila preveč všeč in sledila je malo bolj dodelana škatla.  Tudi ta ni bila ravno v okras, je pa bila dokaj uporabna.
Že nekaj mesecev sem si na netu ogledovala kako imajo to urejeno druge ustvarjalke. Nekaj idej mi je bilo zelo všeč, pa so bile nekatere predrage, druge nedosegljive, pa k mizarju bi morala, pa...
V Ustvarjalnem dotiku sem našla tako škatlo. Pred novim letom so bile občutno znižane in sem se odločila za nakup treh. Z urejanjem sem imela veliko dela, nisem še niti čisto zadovoljna (trakci bi morali biti bolj barvno razporejeni), zaenkrat je tako, pregledno in urejeno je.
Potem je pa še težava kam z "ostanki" oz. kratkimi trakci, ki ostanejo. Najprej sem jih imela v velikem steklenem kozarcu, pa sem morala vsakič ko sem kaj iskala, vse stresti ven. Zdaj sem jih dala v prozorno plastično škatlo in vsak konček spela s sponko za papir, da se ne bodo zavozlali med seboj. Upam, da to nekaj časa zdrži.
Kakšne pa so vaše izkušnje, kako imate spravljene?






Lepo nedeljo vam želim kljub turobnemu vremenu. Zvonka