petek, 9. januar 2015

Bralno kazalo

ali knjižno kazalo??!! Nikoli res ne vem kaj je pravilno, žal. Mogoče celo oboje. Kakorkoli, tole je moje peto kazalo, ki je izdelano in namenjeno kot voščilnica, potem pa se lahko sname in uporablja.
Tale Gorjuss se mi zdi prav primerna za bralna kazala  glede na to, da stoji ravno na kupu knjig. Deklico  sem odtisnila na akvarelni papir, jo pobarvala z distress markerji in blazinicami, maskirala in odtisnila ozadje -  pisavo in poštne žige, nato pa ozadje še posenčila. 
Tudi drugo stran kazala sem najprej poštempljala, nato pa še senčila. Na vrhu sem naredila luknjico, jo olepšala z zakovico in skoznjo napeljala trak.
Da pa bi bilo kazalo res kar najbolj uporabno in se ne bi tako hitro uničilo, sem ga na koncu premazala še s prozornim lakom na vodni osnovi. In glej ga šment, skoraj sem vse uničila, saj distressi reagirajo z vodo. Na srečo se je vse dobro izteklo. Treba je bilo le še kazalo spraviti na voščilnico in je končano. Pri tem sem uporabila dekorativni polkrožni izrez Najlepšega para, zato jo prijavljam tudi v njuno januarsko galerijo.
Upam, da  bo slavljenka vesela kazala in ga bo z veseljem uporabljala.
Saša, še od tu - vse najboljše!








Voščilnico- kazalo prijavljam na:

Lepo se imejte do naslednjič. 




22 komentarjev:

  1. Res je zelo lep tale tvoj kazalo in zelo lepo pobarvan motiv Gorjuss. Je pa tudi še ena čudovita ideja;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni je vseeno, ali se reče tako ali pa tako...zastopili smo itak vsi. Važno je, da je krasno, meni najljubša punčka Gorjuss poleg Sarah Kay, ozadje je definitivno za +5, barve fantastične,.....a vidiš, da je vseeno kako se reče. Lep vikend ti želim. čao

    OdgovoriIzbriši
  3. Se strinjam z Mojco, prav vseeno je, kako se reče:)). Kazalo je narejeno čudovito, z lepimi barvami, s pravo tematiko, važen je lep namen - ta pa je sigurno dosežen.
    Lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zvonka, najprej hvala za presenečenje - voščilnico z bralnim kazalom. Izredno sem bila vesela tvoje pozornosti in lepih želja.
    Bralno kazalo je res luštno, fajn odtisek, ki je enkratno pobarvan, izbrane barve, meni pisane na kožo, zdaj, ko berem, kake težave si imela z njim, sem res vesela, da je izpadlo tako, kot je, ker je res čudovito. Z velikim veseljem ga bom uporabljala. Hvala in lp, Saša

    OdgovoriIzbriši
  5. Tale tvoja kazala so mi vse bolj všeč. Krasno ozadje narediš, prav občudujem te. In barve so vesele, pomladne..super!

    OdgovoriIzbriši
  6. Zelo lepo. Tudi sama imam to štampiljko pa se mi je vedno zdela tako velika, da nisem vedela kako jo uporabiti. Prekrasno ozadje in barvanje.

    Marjeta

    OdgovoriIzbriši
  7. Hi, A lovely project, I love the image and the colour choice. A lovely style. Thank you for joining us this week. Crafting From The Heart Good luck. We would love to see you again next week.
    Hugs Erin DT (Co Owner) xx

    OdgovoriIzbriši
  8. Takše "uporabne" voščilnice so super ideja. :-) Tvoje kazalo je čudovito izdelano in kot lahko berem, ga je prejemnica zelo vesela. Le kdo ga ne bi bil! :-))

    OdgovoriIzbriši
  9. What a beautiful tag. Love the holder and that you finished the card off. Thank you for sharing with us at the C.R.A.F.T. Challenge. - Myrna DT

    OdgovoriIzbriši
  10. Zvonka....Saša bo (je :-) ) nadvse vesela. Tako zelo lepo skombiniraš kazala na voščilnico! Pa še toliko lepih detajlov in barvanja :-). Krasna!!!

    OdgovoriIzbriši
  11. Zvonka,izbrala si čudovite barve,da o vseh detajlih sploh ne govorim.Prekrasen izdelek ,ki izvablja nasmeh na obraz.
    LP,Urška

    OdgovoriIzbriši
  12. This really is pretty and so very useful, I always use bookmarks myself because I don't like turning down the page corners. Could I please ask you to tell us what the "Something New" on your card/gift is, this will ensure you are eligible for our challenge. Thank you very much for entering the Crafty Calendar (Something New) Challenge this month, lots of luck.

    Hugs to you Sue Pxxx DT

    OdgovoriIzbriši
  13. Love your bookmarks I always use one too-love the Gorjuss Girls image and coloured background--thank you for joining us at Crafting from the Heart
    Carol DT x

    OdgovoriIzbriši
  14. Krsano kazalo. Všeč mi je ideja 2v1. Lp

    OdgovoriIzbriši
  15. Zelo je lepo kazalo, super barve si izbrala. lp

    OdgovoriIzbriši
  16. So cute! Thanks for playing along with 613 Avenue Create.

    OdgovoriIzbriši
  17. What a pretty bookmark! Your coloring is quite lovely and the image is darling as well. I really like the design. Thanks for sharing with us at Sweet Stamps this week. I hope you'll join us again tomorrow as we begin our new challenge. Have a great day today! ~Donna K

    OdgovoriIzbriši
  18. Ma sploh ni važno kako se reče, če le služi svojemu namenu :). Kazalo všečkam na polno in se ga zagotovo nebi branila.

    OdgovoriIzbriši
  19. Thanks for entering our C.R.A.F.T. Challenge this week!
    Monica - DT

    OdgovoriIzbriši