ponedeljek, 07. september 2015

Sončnice

Sončnice so meni ene izmed najlepših rož in vsako leto si jih doma posejem, ene v velik lonec, druge pa v vrt. Tokrat sem jih dala tudi na čokoladnico in naročnici so bile zelo všeč. Čokolado pa je dodala naročnica sama.
Rezalna šablona je od MFT, že od začetka mi je bila strašno všeč in sem jo imela že nekaj časa doma, tokrat pa sem jo prvič uporabila.

Prijavljam jo v galerijo meseca septembra -  Najlepši par, saj sem uporabila kar nekaj Tininih rezalnih šablon - romantični okvirji, male in velike številke, čestitke2. Tudi žepek za denar v notranjosti sem naredila s pomočjo rezalne šablone romantični okvirji.Pa še nekaj mojih "ta pravih". Najbolj so mi všeč nizke vrste.Ta voščilnica pa je nastala za tetinih 70 let.Še nekaj vam moram povedati. Nekatere že veste, nekatere pa mogoče ne. Pri bokeh tehniki ali pri barvanju z distress blazinicami kar nekaj barve ostane na prstih. Ponavadi sem potem naslednji dan malo skrivala roke, saj mi nikakor ni uspelo spraviti vse barve dol. Dokler mi Marjeta ni povedala za gobico za čiščenje. Od takrat so moji prsti tudi po packanju z distressi čisti.


Lep delovni teden vam želim . Zvonka

18 komentarjev:

 1. Krasne sončnice imaš, tako prave kot na voščilnicah. Nam jih ponavadi zasejejo ptički pozimi :D
  Pa hvala za nasvet, tudi jaz imam po distresanju vse barve na prstih ;)

  OdgovoriIzbriši
 2. čudovite čokoladnice delaš, sončnice so pa tudi krasne!
  za to specialno gobico sploh nisem vedela, jaz si ponavadi drgnem roko z navadno ščetko za roke ...

  OdgovoriIzbriši
 3. Čudovite sončnice, prava paša za oči, druge pa še za čebele.

  OdgovoriIzbriši
 4. Zvonka, tvoje čokoladnice so res nekaj posebnega in vse po spisku so čudovite. Imaš idej za izvoz:) Lepe so tudi sončnice - šablona, da ne govorim o tvojih pravih. Res imaš lepe in tista prva, kako je bogata. Zelo lepa je tudi voščilnica za teto in tvoja bokeh tehnika je zelo lepa (sama nisem pri tem najbolj uspešna), bom še vadila:) Za nasvet glede blazinic pa hvala, hudo prav bodo prišle (kje si jih dobila?).
  En lep pozdravček, Andreja V.

  OdgovoriIzbriši
 5. Še enkrat: ali je vaza s cvetjem štampiljka ali si dobila kje na spletu? Je zelo lep pušlc:)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja, vaza je štampiljka http://www.mojalbum.com/taca/stampiljke-odtisi/viva-decor-my-paper-world-silicone-stamps-flowers-in-vase-78/22025063
   Lp

   Izbriši
 6. Imam pa še en nasvet glede čiščenja prstov....lahko pridete k meni v nedeljo in operete vse piskre in krožnike za 12 ljudi...100% garancija, da ne bo ostalo niti pikice barve na tvojih prstih:-)). Če pridete pa prej, boste dobil pa še južno in lej ga vraga....še kakšen pisker in krožnik bo več za pomit.
  Mojster čokoladnic...asociacija je Zvonka. Obvladaš dečva, v kakršni barvi in za kogarkoli. Vse ti rata.
  Sončnice so pa res ena krasna rastlina. Všeč mi je, ker se tako lepo obrača za soncem. Tvoje so čudovite..tako na sliki kot v resnici.

  OdgovoriIzbriši
 7. Mojca hvala za tako lepo pohvalo. Si me nasmejala, ampak piskre in ostalo ti vseeno kar prepuščam. Lp

  OdgovoriIzbriši
 8. Oooooo kako sta obe lepi
  in res vsako desetletje je poglavje zase
  sončnični pozdrav
  Tamara

  OdgovoriIzbriši
 9. Tvoje sončnice so čudovite! Lepo si jih "prenesla" na čokoladnico. Idej ti pa res ne zmanjka. :-)) Tetina čestitka v bokeh tehniki me je popolnoma očarala. Popolna je! Štampiljka rož v vazi mi je zelo všeč.
  Hvala za informacijo o čudežni gobici. Sem se pa na večno pobarvane prste že lepo navadila. :-)))

  OdgovoriIzbriši
 10. Čokoladnica je res krasna in voščilnica tudi! Sončnice so tudi moje omiljene rožice in tvoje tako prave kot tiste iz papirja so čudovite!

  OdgovoriIzbriši
 11. Kako čudovita čokoladnica in čestitka za teto...pa tako lepe prave sončnice imaš. Prava paša za oči.

  OdgovoriIzbriši
 12. Obožujem sončnice in obožujem tvoje čokoladke. Super

  OdgovoriIzbriši
 13. Čudovite sončnice na vrtu kot tudi na papirju. Te šablone so tudi meni zelo všeč, morda pa enkrat pridem do njih. Pisani prsti so tudi pri meni stalnica. Mojca me je navdušila z idejo, kako se znebimo barve. Jaz si grem največkrat umivat lase in barva povsem izgine. Tudi moja frizura je čisto OK :):) Bolj trdovratne so akrilne barve, tu pa še nimam recepta kako se jih znebiti.

  OdgovoriIzbriši
 14. Spet ena od tvojih lepotičk....šablono s sončnico moram še jaz pohvaliti....res je čudovita.

  OdgovoriIzbriši
 15. Spet ena od tvojih lepotičk....šablono s sončnico moram še jaz pohvaliti....res je čudovita.

  OdgovoriIzbriši
 16. Krasna čokoladnica, ideja za za romantičen predalček. Sončnice so kot v živo. Lepo si jih sestavila. Tudi prave, žarijo. Bokeh je pa oh in sploh. Lepa tudi ta voščilnica.

  OdgovoriIzbriši