sobota, 7. november 2015

Sožalnica

Ta teden je bil naporen. V torek smo pokopali sodelavkinega moža, ki sem ga tudi osebno poznala.  Pred tremi tedni so mu postavili diagnozo, zdaj ga ni več med nami. Tri tedne smo trpeli z njim in njegovimi in mislili nanj. Zadolžili so me, da izdelam sožalnico, pa sem odlašala do zadnjega dne. Nikakor mi ni šlo od rok. Potem ko sem imela že vse zvlečeno, sem jih naredila več, kajti lep čas jih ne želim več delati. Saj vem, da je smrt naravna in del življenja, vendar mi je najtežje izdelati sožalnico za poznano osebo. Zato raje tokrat nekaj na zalogo.
Sodelavke so izbrale mak.




Sožalnico maka prijavljam na 146. izziv Craft-alnice.





Lep sončen vikend vam želim. Zvonka

13 komentarjev:

  1. Iskreno sožalje družini in prijateljem.
    Želimo si, da nam jih ne bi bilo treba nikoli uporabiti... Ampak kot si rekla, žal je tudi smrt del življenja. Črna in bela barva ter izbrani motivi lepo zaokrožijo celoto.

    OdgovoriIzbriši
  2. Najlažje je reči, da je smrt sestavni del življenja....vse je res, hudo je pa še vedno, sploh pa če je prisotna bolezen in trpljenje, pa tudi če je to zelo kratkotrajno. Sožalje tudi z moje strani.
    Bolje je imeti nekaj zaloge, težje je, kadar delaš konkretno za nekoga, ki si ga poznala. Vse so krasne, sama bi izbrala pa drevo, to me je še najbolj pritegnilo. Hvala, ker sodeluješ tudi v tem izzivu Craft-alnice. Srečno ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  3. Draga Zvonka, če odmislimo, za kakšen namen so narejenega in da tega nobena od nas ne dela z veseljem, so vse po vrsti zelo lepe. Vse z neko simboliko (suha veja in list). Še najtežje je, ko točno veš za koga delaš, tako da bo verjetno prišlo prav, da jih imaš na zalogi. En lep pozdrav, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
  4. Težko je napisat, da so lepe, ko pa je ogodek tako žalosten. Tudi sama sem jo pred kratkim morala izdelat in še to za malo punčko in res sem komaj se lotila tega, sem kr jokala zraven :(

    OdgovoriIzbriši
  5. grozno, trije tedni in človeka ni ...iskreno sožalje družini in prijateljem.
    drugače so pa sožalnice zelo lepe, čisto drugačne in upam, da ostanejo še dolgo na zalogi,

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvonka, vse so lepe, vsaka po svoje. Tudi jaz sem v službi imela podobno situacijo, sem pa izdelala takrat ravno tako več sožalnic, med njimi tudi s pomočjo te šablone maka in so izbrali ravno s šablono maka. Očitno ta šablona lepo pristoji tako sožalnicam, kot tudi rojstnodnevnim in drugim voščilnicam.

    OdgovoriIzbriši
  7. Brez žalosti ne gre. Sožalnice je najboljše delat na zalogo, je lažje. Ko delaš na svežo rano, neizmerno boli. Lepe so.

    OdgovoriIzbriši
  8. Tudi jaz imam raje zalogo kot pa delati na tisti žalostni dan ...
    Vse so zelo lepe, najbolj pa mi je ostal v spominu drevo. Lepa je.
    Hvala, ker ustvarjaš z nama v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno

    OdgovoriIzbriši
  9. Sožalje tudi z moje strani. Lepe vse, mi je pa prva z drevesom najbolj všeč.

    OdgovoriIzbriši
  10. Izdelati sožalnico za nekoga, ki ga poznaš, je še posebej težko. Mislim, da bi se tudi sama odločila za mak, čepra so vse zelo lepe in elegantne. Naj tokrat zaloga traja čim dlje!

    OdgovoriIzbriši
  11. Moja iskrena sućut.
    jAKO SU LIJEPE, DECENTNE I ELEGANTNE, NA ŽALOST RAZUMIJEM KAKO JE TO RADITI ZA NEKOG BLISKOG... nADAM SE DA NEĆE BITI SKORE POTREBE ZA TIME...

    OdgovoriIzbriši
  12. Najbolj hudo je delati sožalnico za nekoga , ki si ga osebno poznal. Si pa izdelala zanimive in najbolj sta mi všeč s tvojimi maki in osamljeno drevo.

    OdgovoriIzbriši
  13. Lepe so, čeprav so izdelane z veliko bolečine, težkim srcem... te pa razumem, sožalnice je res najbolje delati na zalogo.

    OdgovoriIzbriši