četrtek, 28. april 2016

Zimska idila, ki to ni

Ja, bi bila res zimska idila, če ne bi bilo to konec aprila. Včeraj in danes nam je zapadlo več kot 10 cm snega in tudi škode je precej povzročil. Vso škodo bomo pa verjetno občutili šele pozneje, ko ne bo sadja. Slive so imele zjutraj veje do tal, cvetje jablan se je pomešalo s snegom, hruška se je zlomila pod njegovo težo, rože je prekril in zadnje cvetoče tulipane upognil do zemlje...

Fotografije so od včeraj, ko je komaj dobro začel naletavati. Edino zadnja s srno je slikana danes zjutraj. Mislim, da tudi njej ni bilo čisto jasno kaj je zdaj to.

27.4.2016
28.4.2016 okoli 9.00


Pa da ne bomo samo o vremenu in snegu, vam pokažem fotografije rož 22.4.  Kakšna razlika, kajne. Če ne bi doživela sama, sploh ne bi verjela.

22.4.2016

stebelni ribez



Pozdrav do naslednjič, lepo se imejte.  Zvonka

11 komentarjev:

  1. Ajme ovo je šok i nevjerica, kod vas sa predivnog proljeća na zimu a kod nas je prešlo na jesen, zima je prestrašno, kiša pljušti i tmurno ružno vrijeme :(
    Prekrasno cvijeće imaš a srnica je jadna još bolje zbunjena nego mi sami...
    ♥Pozdrav Valentina♥

    OdgovoriIzbriši
  2. Tole je res žalostno. Pri nas je v torek najprej VSE zmrznilo, včeraj pa še sneg. Vsi smo poklapani. Hčerkica je že hodila gledat, kdaj se bodo pričele barvati prve češnje... sedaj pa so samo še prozorni ostanki od zmrzali. Prav nič ne bomo imeli.

    OdgovoriIzbriši
  3. Jaz ne maram snega! Zato bom pohvalila samo zadnje cvetoče fotke! Vsaj nekaj časa smo lahko uživali v dišečih cvetovih. Jaz še upam, da vsega le ne bo "ubil" tale sneg konec aprila.

    OdgovoriIzbriši
  4. Res žalostna pokrajina zunaj. In kako je mrzlo. pri nas je še deževalo in če bo stisnilo, bo šlo še tisto pod kopreno :(

    OdgovoriIzbriši
  5. Tik tak se je vreme obrnilo. Če bi bil tale sneg dva meseca nazaj, bi v njem (skoraj) vsi uživali, tako pa ga po vsej verjetnosti vsi preklinjamo. Jaz sem včeraj dvakrat šla stresat sneg s sadnega drevja in žive meje, tako da na srečo ni polomljeno nič, kaj pa bo s sadeži, bo pokazal čas.
    Držim pesti, da bo pri vas čim manj škode.

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvonka, upam, da se vaše rastlinje opomore, saj je pogled na rože, drevje in grmičke v barvah prečudovit. Tudi pri nas je precej škode in kar žalostno zremo na okoli. Držimo pesti, da nekako le pridejo k sebi te naše rastlinice.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čeprav imam zelo rada zimo, nisem navdušena nad njo v času, ko vse raste in cveti. Že nam , ki smo "mali" pridelovalci zelenjave in sadja je kar hudo pri srcu, le kako mora biti šele ljudem, ki živijo od tega. Resnično upam, da škoda ne bo tako velika, kot napovedujejo. Sama imam vrt za hišo in je bilo kar dobro zavetje. Mati narava jo je spet zagodla....ali pa ne....kako že pravijo..."vse se vrača, vse se plača".
    Lepe praznike ti želim.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja, vremenu se je zmešalo, pa tko je vse lepo cvetelo. Našim je tudi veliko sadnega drevja uničilo :-(
    Lp Danii

    OdgovoriIzbriši
  9. joj, upam, da bo čim manj škode, zdajšnji pogled na prej cvetoče in brsteče rastline je prav strašljiv.

    OdgovoriIzbriši
  10. na žalost je veliko škode, a narava nič ne vpraša, če lahko, upajmo, da ne bo tako hudo kot zgleda, pozdravček

    OdgovoriIzbriši
  11. Od vseh zasneženih fotk mi je všeč zgolj tista s srno. Pa ne zato da ne bi lepo fotografirala, da ne bo pomote... Letošnji april je bil tako lep kot rek - "Kratko, a sladko". Žal se je končal res klavrno, predvsem za sadjarje. Spodnje fotografije pa krasne, polne pisanih barv ki kar izžarevajo toploto in energijo.

    OdgovoriIzbriši