petek, 9. januar 2015

Bralno kazalo

ali knjižno kazalo??!! Nikoli res ne vem kaj je pravilno, žal. Mogoče celo oboje. Kakorkoli, tole je moje peto kazalo, ki je izdelano in namenjeno kot voščilnica, potem pa se lahko sname in uporablja.
Tale Gorjuss se mi zdi prav primerna za bralna kazala  glede na to, da stoji ravno na kupu knjig. Deklico  sem odtisnila na akvarelni papir, jo pobarvala z distress markerji in blazinicami, maskirala in odtisnila ozadje -  pisavo in poštne žige, nato pa ozadje še posenčila. 
Tudi drugo stran kazala sem najprej poštempljala, nato pa še senčila. Na vrhu sem naredila luknjico, jo olepšala z zakovico in skoznjo napeljala trak.
Da pa bi bilo kazalo res kar najbolj uporabno in se ne bi tako hitro uničilo, sem ga na koncu premazala še s prozornim lakom na vodni osnovi. In glej ga šment, skoraj sem vse uničila, saj distressi reagirajo z vodo. Na srečo se je vse dobro izteklo. Treba je bilo le še kazalo spraviti na voščilnico in je končano. Pri tem sem uporabila dekorativni polkrožni izrez Najlepšega para, zato jo prijavljam tudi v njuno januarsko galerijo.
Upam, da  bo slavljenka vesela kazala in ga bo z veseljem uporabljala.
Saša, še od tu - vse najboljše!








Voščilnico- kazalo prijavljam na:

Lepo se imejte do naslednjič.