četrtek, 5. oktober 2023

Europa Donna #1

 V Craft-alnici poteka 345. izziv ROŽNATA PENTLJA, ki je dobrodelen in namenjen Europa Donna. Takole so zapisale dekleta:

Mesec oktober bo tudi letos, že osmič zapored, obarvan roza, kar pomeni, da bomo naše voščilnice namenili v dobrodelni namen za
 EUROPA DONNO.
Europa Donna Slovenija je članica evropske zveze Europa Donna, s sedežem v Milanu, ki šteje že 46 držav članic. Smo samostojna, neodvisna, neprofitna organizacija civilne družbe. Povezujemo zdrave ženske, bolnice z rakom dojk, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji v boju proti raku dojk. Glavni cilj slovenskega združenja za boj proti raku dojk je vsem ženskam v Sloveniji zagotoviti enake možnosti za zgodnje odkritje bolezni, takojšnje in učinkovito zdravljenje in rehabilitacijo. Rak dojke je najpogostejši rak pri ženskah. V Sloveniji letno zboli več kot 1200 žensk. Mesec oktober je svetovni mesec boja proti raku dojk, ki ga tudi v okviru Slovenskega združenja vsako leto obeležujemo. V letošnjem letu bi radi pripravili nekaj novega, svežega in pozitivnega z namenom osveščanja in detabuiziacije raka dojk.
Odziv na naše pretekle akcije za Europa Donna so bile fantastične in tudi letos se že veselijo naših roza voščilnic. Verjetno vsaka pozna katero od bork ali pa se je celo sama soočila z boleznijo in bitko z njo in prav čestitkarstvo je v tej bitki prava terapija.
Vsako leto se nam pri izzivih pridruži  tudi Tina Baša iz NAJLEPŠEGA PARA, slovenska ustvarjalka prelepih pripomočkov za izdelavo voščilnic in papirnatih izdelkov, ki pa bo tudi letos od vsake "prijave v InLinkz" 
donirala 1€ za Europa Donno. 
Hvala Tina 
Prav zato vas drage ustvarjalke vabimo, da se nam pridružite tudi letos in poklonite voščilnice združenju Europa Donna. 


 
 Kot že nekajkrat doslej, tudi letos z veseljem sodelujem v tej akciji in izdelane voščilnice bom poslala 
za dobrodelni namen.  Tokrat sem izdelala tri in upam, da mi uspe izdelati še kakšno.
 


 
Lepim tudi k Tini v Galerijo oktober 2023, saj so vsi uporabljeni pripomočki iz njene kolekcije Najlepši par.
 
Pozdrav.  Zvonka