ponedeljek, 9. maj 2016

Dve torti

Včeraj je najin sin praznoval rojstni dan in za rojstni dan se spodobi imeti torto. Pa sem se spravila k izdelavi torte. Najprej papirnate čokoladno bananine. Ta je nastajala že med tednom, ker ni bilo nevarnosti, da bi se pokvarila. V vsakem koščku torte je bilo darilce, v enem pa tisto glavno. Sin ga je našel ko je odprl deseto škatlico.Sem jo skoraj pozabila prijaviti na izziv Craft-alnice, kjer želijo  reliefno ozadje. Upam, da ustreza izzivu.

Ta pravo torto pa sem spekla v soboto popoldne. Po dolgih letih sem se spet lotila pečenja torte. No, pečenja je bilo zelo malo, samo spodnji biskvit, ostalo je borovničeva krema v treh barvnih odtenkih. 
Je pa borovničevo jogurtova ombre torta in če kliknete na njeno ime dobite recept.
Bila je zelooo dobra, le lepa ni bila tako zelo.  Biskvit je uspel, prva in druga krema pa sta se mi zmešali med sabo, ker sem preveč hitela. Pred tretjo kremo sem počakala dalj časa in je bilo super. Tako se tudi na sliki vidi samo dve plasti kreme namesto tri. Zadnja slika je vzeta iz recepta, za primerjavo - kako lepa naj bi bila.


Pa še eno fotografijo vam moram pokazati, posneto konec aprila, po tistem snegu. Naš Miško je imel obisk iz gozda.Lepo bodite, lep delovni teden vam želim.  Zvonka