torek, 16. junij 2015

Knjižna kazala v bokeh tehniki

Kar nekaj ustvarjalk vas je že napadel virus bokeh, ko se meni še niti ni sanjalo kaj je to. Pa niste in niste odnehale, vztrajno ste širile virus okoli sebe in po blogih, da sem morala poguglati o čem se pravzaprav gre in seveda, na koncu tudi sprobati. Zanimiva tehnika, precej packanja, rezultat pa dober, poseben.
Ker mi je sodelavka ravno naročila darilca pozornosti za učiteljice, sem izkoristila priložnost in jih izdelala v tej tehniki. Prav gotovo bom še nadaljevala s to tehniko, pravzaprav imam namen izdelati tudi kakšno voščilnico.
Uporabila sem vodenke, perla vodenke, distresse, nekatere sem na koncu posprejala še z glimmer mistom. Štampiljke so v glavnem Viva decor, napis pa iz Ustvarjalnega dotika.









Naslednji projekt pri istih kazalih je bil kako jih zaviti, aranžirati ali karkoli, da se ne dajo kar tako iz rok. Pa sem iz enih starih revij potrgala ven pisane liste in izdelala  žepke oz. etuije zanje. Najprej sem bila nad njimi čisto navdušena, zdela so se mi zelo posebna, odbita. Potem pa skrb, kaj če sodelavki ne bodo všeč, če so preveč kričeča...



In sem izdelala še en umirjen, bolj resen žepek. Oboje sem ji nesla pokazat in jupiiiii......takoj se je z navdušenjem odločila za prvo varianto. Njen prvi komentar: " Ful so dobra, tako poletno pisana." Pa sva bili obe zadovoljni. Upam, da bodo tudi učiteljice.




Kazala prijavljam k Vladki - Ko me inspirira #37 - bokeh tehnika.
Lepim jih tudi k Tini v galerijo meseca junija - uporabila sem njeno rezalno šablono hvala.
Pa še na 136. izziv Craft-alnice jih prijavljam, saj je bokeh tehnika tokrat zame nekaj čisto novega, tudi verz sem prvič uporabila, vse ostalo je staro, še posebno štampiljke, ki se že dolgo prašijo na polici.

Lep pozdrav. Zvonka

17 komentarjev:

  1. Tebe pa je bokeh virus resno napadel. :-))) Čudovito si ustvarjala in tale knjižna kazalca so pravi mali biserčki. Eno je lepše od drugega. Za embalažo pa ti lahko samo zaploskam. :-)) Mislim, da bi se tudi sama odločila za pisane ovitke, čeprav je tudi "resna" varianta zelo lepa.
    Hvala, ker se igraš z nami na #136 izzivu Craft-alnice.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je fenomenalno. Odlicno si se dosjetila. Vrlo lijepe bookmarke si napravila.
    Lp, Martina

    OdgovoriIzbriši
  3. Opa, koliko jih je ...to je pa za cel učiteljski zbor kazal. Živa, pisana, odbita, čudovita. Upam, da bo ustvarjalni virus napadel še s kakšno tehniko, ker je na ta način res krasno ustvarjat .nevidna noga, ki te brca v rit...uživaš in se učiš hkrati. Ovitki pa tudi super, se pa odločam za enobarvnega, umirjenega, mogoče zaradi vremena, ki je zadnje čase bolj tako tako....lepo bodi. čao

    OdgovoriIzbriši
  4. Uau, tole si odlično speljala, zelo so mi všeč, skupaj s krasnimi ovitiki, zelo lepo! LP:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ti pa si produktivna, kako super zaznamke si naredila ob tem, se prav nič ne vidi, da pred "5 min." še nisi vedela kakšna tehnika je to. In potem izdelaš stvari v nulo, dodaš simpatične slikce in napise. Žepki so pa fenomenalni - obe varianti. Čestitke in te bom pri embalaži zanje sigurno:)))) kopirala. En lep pozdravček, Andreja V.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Andreja ni problem, saj veš, ti le kopiraj. Lp

      Izbriši
  6. Čudovita kazala in super barvne kombinacije! Tudi sama se moram enkrat lotit bokeh tehnike, res dobro izpade.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tebe pa je ta virus res močno napadel :) Koliko enih krasnih kazal in te oblekice zanjo res super pašejo zraven. Hvala, da si se pridružila.

    OdgovoriIzbriši
  8. Se vidi da si čisto notri padla v tole tehniko - kazala so svetovna :). sicer j eemni bolj všeč umirjena varianta, je le modra, vendar tudi spiana nejso švoh :). Vsekakor pa so mi v uč padle čudovite štampiljke muce in sovice - sem že msilila, da si se lotila tudi zentanglanja na novo. V glavnem super izpelajn projekt!

    OdgovoriIzbriši
  9. prav luštna kazalca so, packanje je super izpadlo in lepo si jih spakirala v ovojčke.

    OdgovoriIzbriši
  10. Luštna kazala! Pa oblekice zanje so mi všeč, super so! zelo, zelo nobel darilca.

    OdgovoriIzbriši
  11. oooo kako so lepa, krasne barve!

    OdgovoriIzbriši
  12. Tako so zanimiva in barvita, da bi jih človek prav z veseljem imel
    lp Tamara

    OdgovoriIzbriši
  13. Jej Zvonka, koliko lepote na kupu. Kako lepo se bokeh tehnika `považi` na manjši dimenziji, kot so kazala.....Nikoli si ne bi mislila.

    OdgovoriIzbriši
  14. Wauu, eksplozija barv. Krasna kazala in ovitki zanje.
    Hvala ti za zvestobo in srečno pri izzivu Craft-alnice. Pozdravček Lili

    OdgovoriIzbriši
  15. Staro - novo. Vse to vsaka najde doma. Ti si to krasno skombinirala.
    Kazala so prekrasna. Pisana. Vsec so mi.

    OdgovoriIzbriši
  16. ooo koliko lepih in pisanih knjižnih kazal si naredila :-)) Super ti je uspela boken tehnika. Hvala, ker ustvarjaš z nama v Craft-alnici ... Srečno

    OdgovoriIzbriši