ponedeljek, 9. maj 2016

Dve torti

Včeraj je najin sin praznoval rojstni dan in za rojstni dan se spodobi imeti torto. Pa sem se spravila k izdelavi torte. Najprej papirnate čokoladno bananine. Ta je nastajala že med tednom, ker ni bilo nevarnosti, da bi se pokvarila. V vsakem koščku torte je bilo darilce, v enem pa tisto glavno. Sin ga je našel ko je odprl deseto škatlico.



Sem jo skoraj pozabila prijaviti na izziv Craft-alnice, kjer želijo  reliefno ozadje. Upam, da ustreza izzivu.

Ta pravo torto pa sem spekla v soboto popoldne. Po dolgih letih sem se spet lotila pečenja torte. No, pečenja je bilo zelo malo, samo spodnji biskvit, ostalo je borovničeva krema v treh barvnih odtenkih. 
Je pa borovničevo jogurtova ombre torta in če kliknete na njeno ime dobite recept.
Bila je zelooo dobra, le lepa ni bila tako zelo.  Biskvit je uspel, prva in druga krema pa sta se mi zmešali med sabo, ker sem preveč hitela. Pred tretjo kremo sem počakala dalj časa in je bilo super. Tako se tudi na sliki vidi samo dve plasti kreme namesto tri.







 Zadnja slika je vzeta iz recepta, za primerjavo - kako lepa naj bi bila.


Pa še eno fotografijo vam moram pokazati, posneto konec aprila, po tistem snegu. Naš Miško je imel obisk iz gozda.



Lepo bodite, lep delovni teden vam želim.  Zvonka

29 komentarjev:

  1. Alešu vse najboljse. Tebi pa čestitke za pekovkse podvige. Prva bananina torta je napram borovničevi prav poštirkana. ;-))
    Ampak okus je ta ki šteje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Krasni tortici si naredila. Obe!

    OdgovoriIzbriši
  3. Zvonka kako lepo, za oči in brbončice:) - njami, se mi že topi v ustih. Odlično si okrasila "ta papirnato", tvoja peka je pa tudi super, tisto o mešanju krem ali podobnih stvareh - se pa pač naredi. Tudi jaz rada malo prehitevam, je pa potem to lekcija za naslednjič:))) Vse najboljše Alešu za rosnih 24, tebi pa čestitke za fanta in za vse narejeno. Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P.s.: joj sem bila tako navdušena, da sem se ti pozabila zahvaliti za sodelovanje v CRAFt-alnici.

      Izbriši
  4. o, kakšni hudi torti, tako papirnata kot prava - obe tako elegantni in vabeči ... vidim, da si mojstrica vseh žanrov!
    ja, jaz imam tudi velikokrat težave s prehitevanjem pri peki, ampak damo vedno prednost okusu pred obliko :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Saj ne vem katera je bolj slastna, prva ali druga. Za obe si se pošteno potrudila in prepričana sem, da je bil sine zelo vesel.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vse najboljše tvojemu sinu. O jaz pa vem, katera je bolj slastna....ja tista prava. Le katera je še videla, da gredo kilogrami gor od papirja:-)). Veš kaj, lepota gor ali pa dol (sicer pa je bila meni čisto lepa), važno je, da je ni več na krožniku. Recept si bom pa shranila...hvala lepa.
    Tale papirnata je pa ...žal , samo LEPA in elegantna....ampak spet žal....moje oči uhajajo na prekrasno borovničevo lepotico.....oh, samo en košček bi jo....(hudičev glas v meni pa pravi...."samo pejdi hitro stran od nje").čao

    OdgovoriIzbriši
  7. Mmmmmm zelo lepi torti si spekla,saj ne vem katero bi imela ;). Prvo bi samo gledala,drugo pa pojedla.
    LP Vilinke

    OdgovoriIzbriši
  8. Čudoviti torti si naredila in verjamem, da videz druge (čeprav meni še vedno super izgleda), okusa ni prav nič pokvaril.

    OdgovoriIzbriši
  9. Res si prava pekarska mojstrica tako ali drugače. Obe torti sta videti odlični in si predstavljam, kako slastna je prava. Čestitke tvojemu sinu.
    Ooo, imela si pa tudi lušten obisk. In kako lepo se razumeta oba lepotca.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ej, krasno nas dražiš. Najprej s čudovito torto iz papirja, sin je je bil sigurno vesel, saj je noter našel darila ;)
    Potem pa še z borovničevo, njami, zgleda slastno.
    Lepo si ujela obiskovalca iz gozda v objektiv ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Od prve do zadnje fotografije so same lepote.
    Tvoji torti sta perfektni. Pri prvi si se dobro spomnila in dala sinu nalogo, da najde glavno darilo.
    Prava torta zgleda slastno in verjamem, da takšna tudi je.
    Iiii, kakšen obisk si je privoščil vaš Miško.

    OdgovoriIzbriši
  12. Obe torti sta super. Prva je paša za oči, druga za želodček :). Lp

    OdgovoriIzbriši
  13. Mmm, taprava torta je sigurno bila božanska, tudi videz se mi zdi čisto super, papirnata pa je neverjetna. izgleda kot prava, kakšen papir imaš to, da je tako lepe čokoladne barve. In rožice na vrhu z napisom, luštno ful. Všeč mi je, da si se tako potrudila, meni ravno za najljubše ljudi, najraje zmanjka časa. zelo lepo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mateja, papir je najbolj temno rjav fotokarton. Sem pa trikotnike na vrhu torte še dodatno senčila. Lp

      Izbriši
  14. Se mi kar cedijo sline zraven teh tvojih tort. Z veseljem bi zagrizla v drugo in prav s takim veseljem občudujem prvo.

    OdgovoriIzbriši
  15. Joj, kakšne lušte si mi zdajle naredila...
    Pridna mami še pa še.

    OdgovoriIzbriši
  16. Vse najboljše vajinemu Alešu! Super tortici si "spekla". Prina mama. :-) Papirnata je izdelana v nulo, borovničeva pa čisto po mojem okusu. :-) Super zgleda, čeprav sta se nadeva zmešala. Hvala za recept. :-)

    OdgovoriIzbriši
  17. Mmmmm krasni tortici si naredila! Rozetke super izgledajo- kot prava smetana! Tudi borovničeva zgleda slastno!

    OdgovoriIzbriši
  18. Obe torti sta čudoviti. Prva je videti kot prava čokoladna torta, druga pa je čisto po mojem okusu. Si moram shraniti tale recept, glede na to, da se bliža sezona borovnic in rojstnih dni pri nas doma :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Obje torte su super, prva je predivna a druga izgleda super fina i sočna :)
    Vidim Mišku nije dosadno, ima novog prijatelja, baš je super slika, hvala što si ju podjelila sa nama!!
    ♥Pozdrav Valentina♥

    OdgovoriIzbriši
  20. Začela bom od zadaj, ker me je zelo navdušil obisk iz gozda (spomin na našega Bambija), super fotka ♥ Torti sta obe svetovni, prva čudovito izdelana, druga pa čisto po mojem okusu, se je ne bi prav nič branila :))

    OdgovoriIzbriši
  21. Alešu želim vse najboljše. Obe torti sta krasni, tako papirnata kot jedilna. Super je tudi ideja z darilci. Se vidi da si vzgojiteljica. Malo se mi cedijo sline ob borovničevi torti... Bo treba preizkusiti tale recept.😄🎂🎂🎂

    OdgovoriIzbriši
  22. Saj ne vem, katera torta mi je bolj všeč! Seveda izbiram med tvojima, čokoladna tako perfektnega videza, borovničeva pa slastno domača!!!!

    OdgovoriIzbriši
  23. iiijoj kako krasne torte, ena lepša od druge :-)) Čokoladna je videti kot prava in super si senčila reliefe in ustvarila videz čokolade.
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice ... Srečno!

    OdgovoriIzbriši
  24. Lepa papirnata tortica, si kar predstavljam sinovo odpiranje ko temperatura narašča. Hvala za recept borovničeve torte, izgleda slastno, čeprav se je malo pomešala.

    OdgovoriIzbriši
  25. Joooj kako se mi je ta tvoja objava lahko izmuznila. Čas očitno res prehitro teče....Obe tvoje torte sta krasni. Papirnata zgleda kot taprava, borovničeva pa je sigurno zelo slastna....pa kaj če ni na izgled kot po receptu.Zelo me je navdušila fotka tvojega muca s zelo simpatičnim prijateljem iz gozda....zelo pravljično.

    OdgovoriIzbriši
  26. Mmmm, kako pa to čudovito izgleda in ta tvoja iz papirja in tista ta prava, bravo in vse naj naj sinu. Hvala, ker deliš v CRAFT-alnici, lp, T.

    OdgovoriIzbriši
  27. Uau, kakšna tortica! No, obe tortici!

    OdgovoriIzbriši